Vouwsteppen

Steppen is leuk, maar het is ook handig als je een step gemakkelijk op kunt bergen of mee kunt nemen. De vouwstep is daarom erg populair. Deze steppen zijn zeer geschikt als alternatief voor een gewone fiets of vouwfiets, om bijvoorbeeld gemakkelijk en snel van het station op je werk te komen. Een vouwbare kinderstep is natuurlijk handig om mee te nemen in de auto, tijdens wandelingen als je kind ineens niet meer wil, of om de step gewoon uit het zicht op te bergen in huis.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De vouwstep

De vouwstep is een van de populairste steps op de markt. Logisch ook, want met zo’n step kun je snel van A naar B reizen en vervolgens je step opvouwen en opruimen. Ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook voor kinderen om te beginnen met steppen. Stepbaas verkoopt veel verschillende opvouwbare steps, dus er is er altijd eentje die precies aansluit bij wat jij zoekt!

Wat is er speciaal aan een vouwstep?

Een vouwstep is, zoals de naam al zegt, een step die je op kunt klappen. En dat is handig, want zo kun je je step gemakkelijk meenemen in de trein of in de auto. Wil je een vouwstep kopen? Bedenk dan eerst aan welke eisen hij moet voldoen. Er zijn bijvoorbeeld vouwsteppen met grote wielen, vouwsteppen met luchtbanden en er zijn vouwsteppen voor volwassenen of juist voor kinderen. Alle vouwsteppen zijn gemakkelijk op te klappen met een eenvoudig werkend mechanisme. De rem zit bij vouwsteppen aan de achterkant en bedien je met je voet. Sommige modellen hebben een standaard, zodat je ‘m gemakkelijk neer kunt zetten. Welke step je kiest, hangt af van wat je ermee wilt. Wil je de step vaak meenemen in de auto of trein? Dan kies je voor een lichte step. Wil je er langere afstanden mee afleggen? Dan kun je beter voor een step met grotere wielen gaan. 

Het alternatief voor een vouwfiets

Voor forenzen is de vouwstep een aantrekkelijk alternatief voor een vouwfiets. Een step is kleiner, goedkoper en lichter dan een vouwfiets en daardoor gemakkelijker mee te nemen! Ideaal als je bijvoorbeeld met de trein naar je werk gaat of regelmatig stukken moet lopen.

Een vouwstep voor kinderen

Steppen is voor kinderen een ideale manier om hun energie kwijt te kunnen. Voor jongere kids is het een goede methode om bijvoorbeeld te leren hoe ze hun evenwicht kunnen bewaren en dat helpt weer bij het leren fietsen. Koop je een vouwstep voor een kind? Kijk dan goed naar de lengte van de step. Is het stuur bijvoorbeeld in hoogte te verstellen? En tot welk gewicht kan de step belast worden? Bij Stepbaas verkopen we vouwsteppen voor kinderen van alle leeftijden. Welke step je koopt voor een kind, hangt van de wensen af, maar een vouwstep is een mooi model om mee te beginnen. Kinderen kunnen ‘m gemakkelijk meenemen op vakantie en als hij niet gebruikt wordt, neemt hij ook niet veel ruimte in. Let wel op dat kinderen niet gaan stunten met een vouwstep, want daar zijn ze niet voor gemaakt. 

Wat kost een vouwstep?

Vouwsteppen zijn er dus in allerlei maten en materialen en dat zorgt ook voor een verschil in prijzen. Steppen van aluminium zijn lichter, maar daardoor over het algemeen ook duurder. En hoe meer gewicht de step aankan, hoe hoger de prijs. Een vouwstep voor volwassenen zal dan ook duurder zijn dan een step voor kinderen. Maar je kunt ervan uitgaan dat welke step je ook kiest, je bij Stepbaas een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding krijgt.

Naast vouwsteps, verkoopt Stepbaas ook verschillende stuntsteps, autopeds en elektrische steps.

Klantbeoordeling 10

13 beoordelingen