12 toffe trucs voor met je stuntstep

12 toffe trucs voor met je stuntstep

Of je nou net een nieuwe stuntstep hebt gekocht, of al jaren stunt in het skatepark, een paar nieuwe trucs voor met je step kun je vast altijd gebruiken. Daarom geven we je in dit artikel een paar toffe trucs om uit te proberen als je weer gaat steppen. 

Zorg wel dat je altijd de juiste bescherming draagt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met een goede helm en eventueel pols- en kniebescherming is de kans minder groot dat je vervelende verwondingen oploopt.

1. Ollie

Eén van de eerste trucs die je met je step gaat doen, is waarschijnlijk de ollie. De truc is ook een belangrijk onderdeel van een aantal moeilijkere tricks in dit lijstje. Goed dus om te zorgen dat je de ollie onder de knie krijgt. Plaats je voeten stevig op het deck, trek je stuur omhoog en vervolgens ook je voeten omhoog. Hoe hoger je je voeten optrekt, hoe hoger je ollie zal zijn. Voor deze stunt geldt: gewoon zo vaak mogelijk oefenen! 

2. Bunny hop

Plaats je sterkste voet op de rem en zet de ander ervoor op je deck. Trek je stuur omhoog en duw ‘m weer omlaag, zodat je een ‘konijnensprong’ maakt. Oefen deze beweging eerst een paar keer op je plek. Gaat dat goed? Probeer het dan nog een paar keer met wat snelheid.

3. 180

De 180 is een coole trick op een quarterpipe. Je kunt snel draaien zonder je stuur te draaien. Voordat je de 180 goed kunt uitvoeren, moet je eerst de ollie onder de knie hebben. Maak een hoge ollie en zwaai je lichaam 180 graden rond en neem de step mee. Het kan even duren voordat je deze truc helemaal goed doet, maar blijf oefenen en zwaai je lichaam telkens iets verder.

4. 360

De 360 is hetzelfde als de 180, maar je zwaait je lichaam 360 graden om je step heen in plaats van 180. Probeer niet in één keer een 360 uit, maar bouw het langzaam op. Zorg dat je wat snelheid hebt in de lucht en probeer een 360 als je van een kicker of een ramp afspringt.

5. Tail grab

Spring hoog. Terwijl je in de lucht bent, pak je met je hand de achterkant van je deck vast en duw je de rem in met je duim. Laat los wanneer je wilt en land de step. Je kunt deze trick ook combineren met een ollie, maar pas op voor je vingers!

6. Nollie

Een nollie is vergelijkbaar met een ollie, maar deze trick vereist iets meer skills. Duw je handvatten naar beneden als je springt, zodat je achterwiel hoger is dan je voorwiel. Hoe meer je oefent, hoe verticaler je je step kunt houden in de lucht.

7. Indy

Maak een jump en pak de onderkant van je deck vast. Pak vervolgens je stuur weer vast en land de step.

8. Benihana hop

Begin met een lage snelheid of vanuit stilstand en plaats je sterkste voet op de grond. Zet jezelf zo hard mogelijk af en trek de step naar je borst. Zet je voet terug op de step en land op de grond. Je zult zien dat je op deze manier ontzettend hoog kunt komen! 

9. Manual

Sta in een normale positie op je deck en lift het voorste wiel van de grond. Hou die positie vast. Deze trick werkt het best als je een beetje snelheid hebt. Gaat je voorwiel te veel richting de grond? Leun dan wat naar achteren.

10. No footer

Jump van een ramp en spreid je benen zo ver mogelijk opzij, als een omgekeerde V. Land met beide voeten op je deck.

11. Turnaround

Probeer deze truc eerst op de grond. Zet je voet stevig op de rem, til je voorwiel op en draai de step een paar keer in de rondte. Als het lukt op de grond, probeer het dan eens op een quarterpipe.

12. Wallride

Maak een ollie tegen een gladde muur. Terwijl je de muur raakt, kantel je de hele step zodat de wielen over de muur bewegen.

Wat is jouw favoriete truc?

Klantbeoordeling 10

13 beoordelingen