4 vragen om jezelf te stellen voordat je een step koopt

4 vragen om jezelf te stellen voordat je een step koopt

Steppen is een leuke, actieve sport waar je behoorlijk veel lol mee kunt beleven. Als je besloten hebt dat je wilt gaan steppen, sta je voor de lastige keus wat voor step je wilt aanschaffen. Gelukkig helpen wij je op weg met 4 tips waar je op moet letten als je een step koopt.

Steppen zijn er in allerlei soorten en maten, elektrisch en opvouwbaar of juist stevig om mee te stunten. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk om een paar vragen te beantwoorden voordat je een step koopt. Zo voorkom je teleurstellingen!

1. Waar ga je de step voor gebruiken?

Voordat je een step gaat kopen, is het handig om te weten wat je met de step wilt gaan doen. Wil je toffe tricks uithalen en vooral lekker steppen in het skatepark? Dan kun je het beste voor een stuntstep kiezen. Wil je langere afstanden afleggen? Dan is een autoped een stuk comfortabeler. Of wil je de step makkelijk mee kunnen nemen in de trein, in de auto of op vakantie? Dan heeft een opvouwbare step weer veel voordelen. 

2. Hoe oud ben je?

Je leeftijd speelt een belangrijke rol als je een step gaat kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale steppen voor kinderen. Vaak kun je bij deze steppen het stuur verstellen, zodat je niet meteen een nieuwe hoeft te kopen als je een paar centimeter groeit.

3. Waar ga je de step neerzetten?

Als je een step koopt, zul je ‘m ook ergens moeten opbergen als je ‘m niet gebruikt. Dit lijkt misschien logisch, maar een step die niet opvouwbaar is, neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Denk maar eens aan een Kickbike bijvoorbeeld, die is bijna net zo groot als een fiets. En je wilt je mooie, nieuwe step natuurlijk niet buiten laten staan. Dus bedenk voordat je een step koopt, waar je ‘m kunt neerzetten.

4. Wat is je budget?

Steppen zijn er in allerlei soorten en maten en dus ook met allerlei prijskaartjes. Over het algemeen zijn de simpele kindersteppen het goedkoopste. Naarmate je een specifiekere step wil om bijvoorbeeld mee te stunten of een step die elektrisch aangedreven is, betaal je daar vaak iets meer voor. Het is verstandig om te kijken of jouw budget past bij het type step dat je wilt kopen. Je kunt beter iets meer geld uitgeven aan een kwalitatief goede step, dan een step kopen die gemaakt is van materialen die niet lang meegaan.

Wat voor step zou jij graag willen hebben?

Klantbeoordeling 10

13 beoordelingen